Нова руска атака срещу Украйна, Зеленски поиска от Запада ракети с голям обсег

Русия е използвала над 30 дрона и ракети

Снимка: архив

Снимка: архив

Поне трима души са загинали след атака с дронове и ракети в Одеса. Засегнати са обекти на гражданската инфраструктура, предаде БНТ.

При атака с дрон в Днипро е поразена 9-етажна жилищна сграда. Ранени са 8 души. По данни на генералния щаб в Киев през изминалото денонощие Украйна е атакувана с над 30 дрона и ракети.

Почти двойно са се увеличили руските атаки по линията на съприкосновение, регистрирани са над 100 нападения.

В интервю за Фокс Нюз президентът Зеленски поиска боеприпаси с далечен обсег.

Очаква се днес - в навечерието на втората годишнина от руската инвазия в Украйна и седмица след смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, САЩ да обявят голям пакет санкции срещу Русия.

Според предварителната информация ще бъдат засегнати над 500 физически и юридически лица.

"За нас е важно да помним, че тези две години непровокирана инвазия в Украйна са стратегически провал за Русия. Целите на тези санкции са две: Да се уверим, че Русия няма достъп до стоките и ресурсите, които ѝ трябват, за да произвежда оръжие, както и да се работи за намаляването на руските приходи, от които имат нужда, за да работи икономиката им. Санкциите ще засягат и трети страни, които улесняват достъпа на Русия до стоките, от които тя има нужда." - заяви Уоли Адейемо, заместник-министър на финансите на САЩ.