Жириновски тласка Тръмп към „Путински режим“, за да остане на власт

Владимир Жириновски

Владимир Жириновски

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновский заявява, че действащият президент на САЩ Доналд Тръмп има един „последен шанс“ да остане на власт. Това става ясно от негово изявление в Telegram, съобщава iz.ru.

„Само с налагане на едноличен режим може да има основание да бъдат отменени резултатите на изборите. Това е последният шанс на Тръмп, защото през следващите четири години демократите просто ще го унищожат“, отбелязва политикът.

Според лидера на ЛДПР, САЩ са в плен на „шпиономания, блюдолизство и корупция“, а целият свят се е вторачил в пандемията от коронавирус, така че Тръмп може да се възползва от ситуацията, за да запази властта си. 

„Дръж се, Доналд, ние сме с вас, другите страни ще ви помогнат“, обобщава Жириновски.

Изборите, които се проведоха в САЩ на 3 ноември, бяха неуспешни за Тръмп. Но той е убеден, че гласуваното е белязано от множество нарушения и фалшификации в полза на демократите. Опитът на републиканците да оспорят резултатите с искове в съда завърши обаче с неуспех. 

На 15 декември избраният в САЩ Джо Байден заяви, че резултатите от вота могат да бъдат наречени безапелационна победа. Демократите получиха гласовете на 306 избиратели, а Трамп бе подкрепен с 232 гласа.

Превод: Faktor.bg