Зловещо: Как вагнеровци се саморазправят със затворник, пожелал да воюва за Украйна (Видео)

Евгений Нужин

Евгений Нужин

На 12 ноември вечерта Телеграм каналът "Сива зона", който е свързан с ЧВК "Вагнер", публикува видеоклип, за който се твърди, че показва убийството на бившия затворник Евгений Нужин, вербуван за войната в Украйна от затворническа колония, в която излежавал присъда за убийство.

По време на плена си в Украйна Нужин дава интервю пред украински журналисти, в което заявява, че ненавижда Путин, че е дошъл в Украйна да се предаде веднага и е готов да се бие на страната на Киев.

Видеото с убийството на затворника е брутално. На кадрите се вижда как главата на Нужин е опряна в тухла и как "вагнеровец" го удря в нея с огромен чук. Самата публикацията "Сива зона" е представена като "наказание за предател".

evg_nujin_1.jpg

Изпълняването на смъртна присъда за предателство чрез смачкване на главата е практика, която е известна в средите на "вагнеровците" още от периода, в който действаха в Сирия.

Смъртта на Евгений Нужин не е официално потвърдена. Правоохранителните и разследващите органи не са коментирали съобщенията за евентуално убийство на руския гражданин, съобщава руският опозиционен сайт Медуза.