Данните показват, че палмовото масло и хидрогенираните мазнини са повече в млечните продукти последно време. Пандемията и нарушените доставки подпомогнаха това. Това заяви пред "Събуди се" по Нова телевизия Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в България.
"Сухото мляко се използва основно в сладкарската индустрия и шоколадите", каза още той. "Предложихме да има изследвания за наличие на сухо мляко в млечните продукти", разкри Зоров.
"Цената е един от индикаторите за качеството, но не и единствената. Консистенцията на сиренето също е фактор - то не трябва да е меко", съобщи председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България.
Под 12-13 лева за кг в магазина не е сирене, разкри експертът.
Цената е важна, но тя не е достатъчна гаранция, каза още по темата д-р Сергей Иванов.
Малките магазинчета за млечни продукти не винаги спазват хигиените норми, каза още той.
Млечните продукти станаха една идея по-качествени, категоричен бе д-р Иванов.
Консистенцията на сиренето също е фактор - то не трябва да е меко, заяви Димитър Зоров
Фактор Фактор
Още от Бизнес
Лъчезар Борисов: България може да привлече чужди инвеститори от автомобилния бранш
Част от партиите се страхуват да управляват, защото е необходимо да имаме максимум 3% дефицит
Българската банка за развитие участва в бизнес форум в Сингапур и Виетнам
Криза на държавния дълг в ЕС: България е с най-нисък, а Гърция с най-висок дълг