24 Ноември, 2024

Експерт: Под 12-13 лева за кг в магазина не е сирене

Експерт: Под 12-13 лева за кг в магазина не е сирене

Консистенцията на сиренето също е фактор - то не трябва да е меко, заяви Димитър Зоров

Данните показват, че палмовото масло и хидрогенираните мазнини са повече в млечните продукти последно време. Пандемията и нарушените доставки подпомогнаха това. Това заяви пред "Събуди се" по Нова телевизия Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в България.

"Сухото мляко се използва основно в сладкарската индустрия и шоколадите", каза още той.  "Предложихме да има изследвания за наличие на сухо мляко в млечните продукти", разкри Зоров.

"Цената е един от индикаторите за качеството, но не и единствената. Консистенцията на сиренето също е фактор - то не трябва да е меко", съобщи председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България. 

Под 12-13 лева за кг в магазина не е сирене, разкри експертът. 

Цената е важна, но тя не е достатъчна гаранция, каза още по темата д-р Сергей Иванов. 

Малките магазинчета за млечни продукти не винаги спазват хигиените норми, каза още той. 

Млечните продукти станаха една идея по-качествени, категоричен бе д-р Иванов. 
Сподели: