Бърканите яйца може да изглеждат като просто ястие, но известният готвач Гордън Рамзи доказва, че с правилната техника те могат да се превърнат в кулинарен шедьовър. Неговият метод гарантира лека и ефирна текстура, която ще зарадва дори най-взискателните гастрономи.
Въпреки че Рамзи е известен с изисканите си ресторантски ястия, той не забравя и основите. Неговата техника за приготвяне на бъркани яйца стана популярна в TikTok, където хиляди потребители похвалиха техния богат вкус. Тайната е да не се усложнява прекалено процесът, а да се следват прости правила.
Според готвача, основната грешка, която много хора правят, е предварителното разбиване на яйцата. „Ако разбиете яйцата предварително, сместа ще стане зърнеста“, обяснява той.
Вместо това, трябва да счупите яйцата веднага в студен тиган с незалепващо покритие. Към тях веднага се добавя бучка масло и докато се загрява, всичко се бърка непрекъснато със силиконова или дървена шпатула.
Рамзи подчертава: важно е яйцата да не се втвърдяват на бучки, а непрекъснато да се „разбиват“. Освен това нямат нужда от мляко, за да станат пухкави и изкусително вкусни.


Коментари (0)