24 Ноември, 2024

БАБХ спря производството на сирене с растителни мазнини

БАБХ спря производството на сирене с растителни мазнини

"Затваряме производствените мощности на производител на сирене заради открити растителни мазнини в съдържанието на млечния продукт", съъбщи д-р Дамян Илиев, директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Производителят не отговарял на изискванията при три от взетите проби. 

От агенцията обаче обясниха, че нямат право да съобщават името на производителя или марката на продукта.

На фирмата ще бъде наложена санкция от 5 хил., като ще бъде преустановена и дейността й за определен период от време.

На компанията производител на въпросния млечен продукт ще трябва да се изготви одитен доклад, а за да стартира производството си отново, ще трябва да изпълни всички препоръки на агенцията по храните, както и да предостави гаранции за качеството на продукцията си.

Сподели: