„Всички пазаруващи, продавачи и кой ли не бъркат вътре. По този начин заразата се разпространява от човек на човек. Някой болен бърка в кацата с туршия, а после вие хапвате от същата тази храна", предупреждават здравни инспектори.
Инфекция може да се получи и ако бактерия попадне върху открита порезна рана или рана от изгаряне.
Дори да си мие ръцете човек преди това, пак няма гаранция, че няма да си лепне заразата, защото във водопроводни инсталации се развъждат различни микроби, алармират запознати.
Туршиите в буркани от супермаркети също не са особено безопасни. Повечето от тях са застояли още от миналата година и не се знае колко време иначе толкова вкусните краставички и чушки са престояли в замърсена среда. Много от тях са развили различни бактерии в киселата течност, които са проникнали директно в храната.
Още от Бизнес
Лъчезар Борисов: България може да привлече чужди инвеститори от автомобилния бранш
Част от партиите се страхуват да управляват, защото е необходимо да имаме максимум 3% дефицит
Българската банка за развитие участва в бизнес форум в Сингапур и Виетнам
Криза на държавния дълг в ЕС: България е с най-нисък, а Гърция с най-висок дълг