Кулинарно изложение на постни ястия се проведе в Средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали. Събитието се организира под надслов „Телесният пост е лесен, да наблегнем на духовния“, предаде БНР-Кърджали.
В рамките на изложението беше представен и проект за книга с над 100 рецепти за постни ястия, която предстои да излезе от печат с благословението и подкрепата на Пловдивската света митрополия.
Събитието привлече интереса на много посетители и затвърди традицията манастирът „Св. Йоан Предтеча“ да бъде средище както на духовен, така и на културен живот в региона.
Инициативата е посветена на смисъла на православния пост - не само като въздържание от блажна храна, но и като време за духовно обновление и смирение, каза предстоятелят на храма свещеноиконом Николай Величков.
Организаторите припомниха, че телесният пост без духовния остава непълен.
Кулинарното изложение, в което тази година бяха представени 119 гозби, имаше за цел да покаже, че постът не е лишение, а възможност - първа стъпка към по-дълбоко осмисляне на вярата и вътрешното изцеление.


Коментари (0)