"Дялът на фалшифициране на пазара на колбаси в Русия възлиза на 75 на сто от производството". Това съобщи председателят на Съюза на потребителите "Roskontrol" Александър Борисов, цитиран от Lenta.ru. Това заключение той разкри след проучвания на варени и пушени 33 артикула. Установено е, че 25 от тях не отговаря на изискванията за качество. "Маркиране с ГОСТ, както и други знаци за качество, традиционно се възприема като един вид гаранция, че потребителите трябва да имат доверие в стоката. В същото време, резултатите от нашата програма "Контрол на качеството" показва, че редовният контрол на качеството не е имало", заяви Борисов. Според него безскрупулни производители манипулират пазара.
Експертът заяви, че в продуктите са били намерени по-евтини заместители на говеждо и свинско месо (соя и колаген, протеини, птици и дори кожите на животни). Освен това, продуктите включват нишесте, целулоза, овлажнители, но не е написано върху опаковката за това, казва още Борисов.
Още от Свят
Франция: Без червени линии в подкрепата за Украйна
"Всеки път, когато руската армия напредва с един квадратен километър, заплахата се приближава с един квадратен километър към Европа“
Сиярто в Истанбул: Унгария няма да остане без газ благодарение на Турски поток
Споразумението за транзит на природен газ през Украйна изтича през следващата година
СДСМ избра ново ръководство, има нов зам.-председател - Фани Пановска
"Поражението на изборите не е краят, а ново начало за партията"