Проверки бяха извършени на всички хранителни продукти, като инспекторите обърнаха по-голямо внимание на яйцата, боите за яйца, козунаците и агнешкото месо.
"Най-често срещаните нередности са непълна етикетировка, липса на част от необходимата информация върху етикета, кодът на производителя върху черупката на яйцето, неправилно съхранение или липса на документи", обясни д-р Силвия Каменова, инспектор от БАБХ, цитирана от БНТ.
По време на проверките в различни търговски вериги в страната са били констатирани 5 акта за административно нарушенише.
Инспекторите се надяват проверките да предотвратят евентуално покачване цената на яйцата. Освен това те трябва да имат код на производителя върху черупката, да няма някакви външни белези, зацапвания, напукване на черупката.
За да сме спокойни, че агнешкото месо е добро за консумация, то трябва да има печат на крайниците и да се съхранява при температура от 0 до 4 градуса.


Коментари (0)