Престоялата риба има мека кожа, в която пръстите ни оставят следи
По традиция се продава шаран и това е най-търсената риба за трапезата на българите. На пазара има голямо разнообразие от риби - както пресни, така и замразени.
Гражданите разказаха, че предпочитат шаранът да бъде печен и пълнен - по стара българска традиция. Въпреки кризата, всички споделят, че ще отделят средства, за да са опазят обичая за прясна риба на празничната маса.
Цената на шарана варира от 6 до 7 лева за кг.
Експерти напомнят, че купувачите трябва да наблюдават дали рибата е с бистри очи и дали се съхранява в лед. Кожата трябва да изглежда влажна, леко лепкава и твърда при допир. Престоялата риба се познава по меката кожа, в която пръстите ни оставят следи.
Източник: Novini.bg
Още от Улицата
Полезно за шофьорите: Как да намалите горивото през зимата
Повече от съветите сигурно се знаят, но е добре да ги припомним
София изкара 171 снегорина през нощта, силният вятър събори дървета и строителни огради
Безброй боклуци по улиците от контейнерите и многото незавършени строежи
Претърсват дома на Киро Японеца