Бившият готвач на Елизабет II говори за начина на хранене на кралицата, благодарение на който тя е в добра форма дори и на 94 години. Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише "Хелоу", цитиран от БГНЕС. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето. Според Макгрейди Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда.
Кралицата започва деня с чаша чай и бисквити. След кратък период от време на масата се сервира купа с овесени ядки. За обяд тя предпочита риба на скара или пиле със зеленчуци. Към 5:00 часа следобед Елизабет отново пие чай, но този път със сладко и традиционен британски хляб, който се пече от пшенично, ечемичено или овесено брашно. Любимият десерт, с който монархът завършва, е шоколадът. Често й се сервира и бисквитена торта, но тя я консумира умерено.
В „черния списък“ на Елизабет II влизат храни с високо съдържание на въглехидрати: картофи, тестени изделия, ориз. Пикантни ястия, както и такива с лук или чесън също не са добре дошли на трапезата. Дарън отбелязва, че кралицата е малко суеверна, затова страни от морски дарове. Той обясни, че според семейни предания един от нейните предци се е отровил от престояли черупчести мекотели.
Елизабет II
Още от Клюки
Китара на Принс беше продадена за 381 000 долара
Всички китари на Принс са уникални, но нямат еднаква стойност от гледна точка на колекционерите
Дензъл Уошингтън с трогателни признания за виното и тялото му
15 години актьорът не спирал с "дегустации" на вкусни вина и изпиването на 2 бутилки на ден
Йоко Оно си върна часовник на Джон Ленън от италиански колекционер
Часовникът е подарък на легендарния Бийтълс за неговия 40-и рожден ден, на гърба на който има обяснение в любов