5 Декември, 2025

9 неща, които никога не трябва да поръчвате в ресторант

9 неща, които никога не трябва да поръчвате в ресторант

Обичате ли да ходите на ресторант? Няма нищо по-хубаво от това  вежливи сервитьори да ни поднасят вкусни блюда на фона на приятна музика.

Има обаче някои неща, за които да внимаваме, когато ядем навън. Потребители във форуми предупреждават за храни, които могат да представляват голяма опасност за здравето ви, дори да посещавате най-добрите заведения. А Indy100 са избрали най-важните препоръки. 

1. Скариди и 2. пилешко. Заради салмонелата и вредните бактерии и в тях

3. Салата "Айсберг": 1. Защото е със 100% надценка. 2. Защото празните пространства между листата приютяват безброй много бактерии.

4. Вода с парченце лимон. Indy100 цитира проучване, според което 70% oт лимоните в ресторантите са заразени с бактерия. Изследвани са 76 лимона от 21 заведения. Служителите на барa обикновено ги нарязват предварително, за да спестят време. И докато резенчетата стоят в кутията, тя се превръща в убежище за нежелани микроби.

5. Не си поръчвайте морски дарове, ако не сте близо до морето.

6. Недобре опечените бургери са по-редни от стека алангле.

7. Масло от трюфел звучи изискано. Но всъщност е смес от евтин зехтин с химически вещества. И се приготвя в лабораторията, а не в кухнята.

8. В повечето случаи сладоледът е купен на ниска цена от близкия супермаркет.

9. Виното - невинаги висококачествено, но винаги с огромна надценка.





Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.