Най-вкусните кебапчетата се приготвят от агнешко месо. Ето точната рецепта.
Продукти:
600 г агнешко месо
3 стръка зелен лук
млян бахар
1/2 ч. л. сол
1 с. л. сода
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Месото се почиства от ципите и ce смила в месомелачката.
• Омесва се заедно с разтворената сол в содата.
• Покрива се и омесената кайма се поставя в хладилник да престои минимум 1 нощ.
• Прибавя се ситно нарязаната бяла част на лука.
• Овкусява се с бахар и черен пипер на вкус.
• Каймата се премесва и се оставя да престои 1-2 часа.
• Разделя се на 16 части и от всяка с намаслени ръце се оформят кебапчета.
• Пекат се върху сгорещена и намаслена скара, като се обръщат често.
• Готовите агнешки кебапчета трябва да са сочни, но не сурови отвътре.
• Поднасят се веднага с гарнитура по желание. Например дребно нарязан праз, разбъркан с лютеница или доматено пюре.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене