30 Март, 2025

Агнешки кебапчета

Агнешки кебапчета

Най-вкусните кебапчетата

Най-вкусните кебапчетата се приготвят от агнешко месо. Ето точната рецепта.

Продукти:

600 г агнешко месо
3 стръка зелен лук
млян бахар
1/2 ч. л. сол
1 с. л. сода
смлян черен пипер

Приготвяне:

• Месото се почиства от ципите и ce смила в месомелачката.
• Омесва се заедно с разтворената сол в содата.
• Покрива се и омесената кайма се поставя в хладилник да престои минимум 1 нощ.
• Прибавя се ситно нарязаната бяла част на лука.
• Овкусява се с бахар и черен пипер на вкус.
• Каймата се премесва и се оставя да престои 1-2 часа.
• Разделя се на 16 части и от всяка с намаслени ръце се оформят кебапчета.
• Пекат се върху сгорещена и намаслена скара, като се обръщат често.
• Готовите агнешки кебапчета трябва да са сочни, но не сурови отвътре.
• Поднасят се веднага с гарнитура по желание. Например дребно нарязан праз, разбъркан с лютеница или доматено пюре.

Сподели:
Телешки дробени със синдермьо

Телешки дробени със синдермьо

Ястието, което ви предлагаме, е различно както на вкус, така и по начин на приготвяне от познатата "синдермьо", която се предлага в ресторантите у нас и в чужбина. Съчетаването на крехкото и ароматно телешко месо с пухкавата синдермьо го прави неустоимо вкусно и питателно

Панирана щука с пролетна салата

Панирана щука с пролетна салата

Тази рецепта е отличен избор за тези, които обичат леки, хрупкави и здравословни ястия, подходящо както за обедно, така и за вечерно меню  

Вретено с дроб

Вретено с дроб

Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу