7 Декември, 2025

Агнешки кебапчета

Агнешки кебапчета

Най-вкусните кебапчетата

Най-вкусните кебапчетата се приготвят от агнешко месо. Ето точната рецепта.

Продукти:

600 г агнешко месо
3 стръка зелен лук
млян бахар
1/2 ч. л. сол
1 с. л. сода
смлян черен пипер

Приготвяне:

• Месото се почиства от ципите и ce смила в месомелачката.
• Омесва се заедно с разтворената сол в содата.
• Покрива се и омесената кайма се поставя в хладилник да престои минимум 1 нощ.
• Прибавя се ситно нарязаната бяла част на лука.
• Овкусява се с бахар и черен пипер на вкус.
• Каймата се премесва и се оставя да престои 1-2 часа.
• Разделя се на 16 части и от всяка с намаслени ръце се оформят кебапчета.
• Пекат се върху сгорещена и намаслена скара, като се обръщат често.
• Готовите агнешки кебапчета трябва да са сочни, но не сурови отвътре.
• Поднасят се веднага с гарнитура по желание. Например дребно нарязан праз, разбъркан с лютеница или доматено пюре.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза