7 Декември, 2025

Агнешки котлети с бейби картофки

Агнешки котлети с бейби картофки

Да хапнеш вкусно на Гергьовден...

Необходими продукти: 

1 кг. агнешки котлети
1 кг. пресни бейби картофки
2-3 глави стар лук
1 връзка пресен лук
Олио
Сол
Пресен или сушен джоджен

Начин на приготвяне: 

Осолете предварително нарязаните агнешки котлети и ги оставете да престоят за 2 часа.

Нарежете стария лук на ситно и го сложете в подходящ съд за готвене (за препоръчване е дълбок тиган с капак, в който може да запичате ястия и във фурната), наредете върху лука котлетите едно до друго, добавете ½ чаена чаша вода и малко олио. Оставете месото да къкри на слаб огън за около 90-100 минути. 

Когато агнешките котлети вече са сготвени, извадете ги в подходяща чиния и в бульона прибавете измитите бейби картофки и нарязания на ситно пресен зелен лук, които трябва също да се сготвят. Когато картофките са готови, върху тя наредете агнешките котлети, поръсете с джоджена и ги запечете на силна фурна за около 10-15 минути. 

Поднесете ястието в плоски големи чинии. Прекрасна гарнитура към агнешките котлети е зелената салата (маруля, репички, пресен лук и чесън, магданоз). Стръкче пресен чесън също много подхожда на ястието (ако обичате да похапвате). 

Чаша изстудено вино (бяло или червено – по ваш избор) подсилва аромата и вкуса на агнешките котлети с бейби картофки.

снимки: Faktor.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза