24 Ноември, 2024

Агнешки пеперуди

Агнешки пеперуди

снимка: Faktor.bg

Истински деликатес, приготвен за нула време

Необходими продукти:

- агнешки котлети, отрязани като пеперуда;
- сол
- олио или зехтин за готвене
- стрък розмарин или магданоз

Начин на приготвяне:
Най-важно е да помолите вашият месар да ви отреже и двата котлета около гръбнака без да ги разделя. Така те приличат на пеперуда.

Осолете агнешките котлети и ги оставете да почиват за около 2 часа. След това в намаслен тиган с висок венец подредете котлетите, като ги оставяте да се готвят от двете страни за по около 5-6 минути на средно силен котлон.

Когато добият златист загар, ги извадете от тигана и подредете върху лист от маруля. Украсете със стръкче розмарин или ситно нарязан магданоз.

Поднесете ястието върху лист от маруля. За да бъде насладата истинска, сервирайте пеперудите със свежа зелена салата и чаша охладено бяло или червено вино (по ваш вкус).

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене