Необходими продукти:
2 глави кромид лук
3 бр. зелени чушки
600 г домати
1.5 кг агнешко месо
200 мл сухо бяло вино
100 мл зехтин
50 мл пресен лимонов сок
3-4 сликидки чесън
3 с.л. риган
бял пипер
сол
Начин на приготвяне: Лукът, чушките и доматите се разрязват на парчета. Месото се нарязва на хапки, които се осоляват и подправят с черен пипер и риган, като се оставят за 1-2 да се овкусят.
След това се правят шишовете, като се редят последователно месото и нарязаните зеленчуци. Готовите шишове се потапят в предварително приготвената марината от: виното, зехтина, лимоновия сок и пресования чесън. Оставят се да престоят 24 часа. След това се пекат на скара или барбекю.
Готовите агнешки шишове е добре да сервирате в големи плитки чини, гарнирани със свежа зелена салата или с пилаф, който предварително сте приготвили.
За да подсилите вкуса на агнешките шишове, поднесете ястието с чаша студено бяло вино или бира - по ваш вкус.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене