22 Декември, 2025

Импровизации в кухнята: Чеснова тиква

Импровизации в кухнята: Чеснова тиква

Лесна, печена и по-различна

Време на приготвяне: 40 мин., порции: 6

Продукти:

1 тиква цигулка, нарязана на кубчета, обелена
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, пресован
Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Оваляйте я в зехтина. След това в чесъна и подправките. Подредете я върху хартия за печене в тава, така че отделните кубчета да не стоят едно върху друго. Печете в загрята фурна за около 30 минути.

https://m.az-jenata.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза