НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
4 свински крачета, свински уши и опашка
лук - 1 глава
чесън - 2 глави + 2 с.л. счукан
моркови - 1 - 2 броя
целина - ½ глава
дафинов лист - 2 броя
сол
яйца - 2 броя
оцет - 2 - 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа.
Когато чорбата заври, прибавете сол на вкус. Щом свинското омекне напълно се изважда, отделя се от костите и се нарязва на късове. Бульонът се прецежда и в него се връщат крачетата, ушите и опашката.
Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание).
Магии в кухнята
Нищо не сгрява така душата, както тази българска, гореща пача чорба
Автор: Димитър Иванов


Коментари (0)