23 Ноември, 2024
/

Хрупкави банички със самардала

Много бързи и неустоимо вкусни

Необходими продукти:
1 пакет домашно точени кори
150 гр масло
½ ч.ч. олио
300 гр трошено сирене
6 яйца
Самардала
Сол

Начин на приготвяне:
Най-напред се приготвя сместа за баничките, като в подходящ съд се смесват сиренето с предварително добре разбитите яйца, които овкусява със сол. Разтопява се маслото и към него се добавя олиото.

Всяка кора се намаслява добре. Поръсва се върху нея малко от сместа. Кората се нагъва като хармоника и се завива във формата на охлювче. 

Баничките се подреждат в подходяща тава, върху която е добре да се сложи хартия за печене. Преди да се поставят във фурната, се намазват с мазнината,  за да се получи лека коричка и се поръсват със самардала. 

banichki_samardala-1jpg.jpg

Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 180-160 градуса, за около 30-35 минути, докато добият златист цвят.

Поднясат се топли. Може да се сервират с домашно кисело мляко или млечна салата. 

Снимки:Faktor.bg

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене