Необходими продукти
1 пакет фини кори
1 ч.ч. сушени череши (сушени плодове по избор)
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 консерва кокосово мляко
4 с.л. пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
олио
Начин на приготвяне: Залейте нарязаните на половинки сушени череши с вряла вода и ги оставете за около 15 минути.
През това време запечете до зачервяване в сух тиган кокосовите стърготини, като разбърквате непрекъснато. Загрейте кокосовото мляко, като преди това отделите 3-4 с.л. от него.
В отделеното мляко разтворете царевичното нишесте и го добавете в топлото мляко, после и захарта. Бъркайте до леко сгъстяване. Прибавете кокосовите стърготини и оставете крема да престои, за да попият и да се получи достатъчна гъстота, за да е идеална за баницата.
Самото навиване е лесно. Отделяте една кора, намазвате съвсем леко с олио, после втора кора. Върху нея се намазва обилно с крем и се поръсват вече изцедените от водата череши. Корите се навиват на руло и след това на охлювче.
Наредете ги в намазана с олио тава и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25-30 минути.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене