10 минути преди ареста на Борисов казали на главния секретар на МВР за акцията

Петър Тодоров

Петър Тодоров

10 минути преди официалното съобщение на МВР научих за задържането на Бойко Борисов. Това признал пред депутатите от вътрешната комисия в парламента главният секретар на ведомството Петър Тодоров, пише „24 часа", позовавайки се на информацията на депутати от две парламентарни групи.

Не съм бил информиран за процесуално-следствените действия по тази акция, обявил Тодоров и изтъкнал, че по негово мнение преди да бъде арестуван даден човек, трябва за него да се съберат сериозни доказателства.

Самото задържане на лидера на ГЕРБ, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова стана на 17 март. Акцията започна около 19 часа.  В 21,10 часа МВР пуска на сайта официално съобщение, в което са посочени имената им, плюс това на бившия депутат от ГЕРБ Менда Стоянова и се твърди, че те са арестувани при съвместно разследване на МВР и Европейската прокуратура.

Самата Стоянова обаче не беше арестувана. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха пуснати след 24 часа без обвинение. Лидерът на ГЕРБ и пиарката му вече спечелиха делата и съдът обяви задържанията им за незаконни.