350 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел

Училища остават затворени утре и в петък

Снимка: архив

Снимка: архив

От Газа са изстреляни около 350 ракети срещу Израел в рамките на няколко часа, само седмица след като в периода 2-3 май бяха изстреляни над 100 ракети срещу Израел, съобщи „Джеразалем пост“.

Освен това от Газа бяха изстреляни две ракети срещу Тел Авив, а някои други ракети бяха изстреляни срещу критичния район Гуш Дан - за разлика от обичайната практика да се обстрелват само израелските селища в коридора на Газа.

Всичко това би могло да подсказва за началото на много по-голям конфликт, като този през 2014 г. или през май 2021 г.

Училищата в южната част на Израел ще останат затворени утре и петък, съобщи в командването на ЦАХАЛ в продължение на поредицата от ограничения, въведени заради започналата вчера военна операция "Щит и стрела".

Командването на Вътрешния фронт нареди на жителите на общините в Южен Израел да стоят в близост до укрития, а също така забрани всякакви събирания на открити места на повече от 10 души и събирания в затворени сгради на повече от 100 души.

Операция "Щит и стрела" не е приключила въпреки съобщенията за прекратяване на огъня с посредничеството на Египет, което трябваше да влезе в сила тази вечер, заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху.

"Виждаме ви навсякъде, не можете да се скриете", заяви Нетаняху в директно предупреждение към палестинските лидери в ивицата Газа. "Ние ще изберем времето и мястото, където да атакуваме и да спрем да атакуваме".

Нетаняху заяви още, че израелските сили са нанесли на палестинския "Ислямски джихад" "най-големия удар, който някога е понасял". /БГНЕС