8 години затвор и кръвнина от 150 000 лева за 16-годишния убец на Никол от Бургас

Иван Иванов намушка жестоко с нож 11-годишното момиче в асансьор

8 години затвор и кръвнина от 150 000 лева определи Бургаският окръжен съд за 16-годишния Иван Иванов. Той беше признат за виновен за убийството на 11-годишната Никол, намушкана в асансьор през август миналата година.

Мотивите за присъдата са, че жертвата е била убита по особено мъчителен начин, а извършителят, макар и непълнолетен, е разбирал напълно действията си.

Близките на тинейджъра и днес твърдяха, че извършителят е друг. От съда подчертаха, че решението за присъдата е взето с пълно единодушие, а доказателствата за престъплението са категорични.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Според разследването историята започва седмици по-рано с кореспонденция в социалните мрежи между Никол и сочения за извършител Иван. По неясни за родителите на Никол причини, тя хваща автобус от центъра на града, където живее и тръгва за комплекс „Меден рудник”, където в бл. 96 живее Иван. Това е първа и последна среща на двамата. Никол намира смъртта си в асансьор в съседен блок. Намушкана е с 20,5-сантиметров кухненски нож, по-късно открит от разследващите.