АББА издаде албум след 40-годишна пауза

АББА

АББА

Шведската поп сензация АББА се завърна в петък с новия си албум "Voyage", близо 40 години след като се раздели, като в крайна сметка в Лондон е планиран концерт на дигитални аватари на легендарната група, съобщи АФП, предаде БГНЕС. Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид – от първите букви на иманата им се образува абревиатурата АББА - не са издавали нова музика от раздялата си през 1982 г., година след последния им албум "The Visitors".

"Voyage" излезе в полунощ в четвъртък в различните часови зони, за радост на дългогодишните фенове по целия свят.

"Не звучи остаряло, не звучи като отпреди 40 години", заяви почитателката на AББА Емили Де Лаер на парти в Стокхолм за прослушване на дългоочакваното издание на шведската група.

След години на спекулации и няколко изпуснати намека, групата най-накрая обяви събирането и новия албум през септември и пусна синглите "I still have faith in you" и "Don't shut me down". Десетте песни на "Voyage" не са всичко, което групата ще издаде. На концерт в Лондон през май те ще представят и дигитални аватари - наречени "ABBAtars", които ще приличат на оригиналите си от 1979 г. Холограмите са резултат от дългогодишен проект, разработен в партньорство с компанията за специални ефекти на създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас. Неколкократно отлагани поради технически трудности, а след това и заради пандемията, те най-накрая ще бъдат представени през май.