"Абсолютно безумие" - Зеленски пред американски журналисти за идеята "територии срещу мир"

"Дали хората, предлагащи това, ще дадат своите деца на терористите?"

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли всякаква възможност да бъдат пожертвани украински територии заради договорка с Кремъл за мир. Изявлението на Зеленски беше направено на съвместната пресконференция с държавния глава на  САЩ Джо Байдън при посещението на Зеленски във Вашингтон, съобщи кореспондент на изданието Гордон.

"Как може Украйна просто да даде свои територии? Това е абсолютно безумие. Там живеят наши хора, там живеят семейства, деца, всички те са част от украинското общество. Говорим за живи хора. С тях се гаврят, изнасилват ги, убиат ги. Да им дадем децата? Не зная кой говори за това, но имам един въпрос към тези хора: готови ли са да дадат своите деца на терористите? Мисля, че не." – каза украинският президент.

Във връзка с въпроси на журналисти за забавянето на украинското контранастъпление Зеленски подчерта, че Украйна има значителни успехи на фронта, които не са постигнати лесно. Като примери той посочи унищожаването на ключови ресурси на черноморския флот на руските ВМС и ликвидирането на около 20 хиляди войници на армията „Вагнер“.

Превод Faktor.bg