Адв. Д. Марковски за убитото от ток момче: Наказанието е 4-5-6 години

Подобно престъпление не се доказва лесно

Адв. Димитър Марковски

Адв. Димитър Марковски

Адвокат Димитър Марковски коментира вефира на БНТ фаталния инцидент, при който момче загина след токов удар в центъра на София.

"Подобно престъпление не се доказва лесно, това е изключително трудно. Стана ясно, че институциите не искат да поемат отговорност, че си прехвърлят топката. За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години", каза Марковски и допълни: "Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. 

Адвокатът обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.

"Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е допуснал този кабел да стои в тази шахта", отбеляза той.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, категоричен е адвокатът.