Адвокатът на Тръмп: Отхвърленият иск в Пенсилвания отива във Върховния съд

Рудолф Джулиани

Рудолф Джулиани

Предизборният щат на републиканеца Доналд Тръмп във връзка с отхвърлянето на иск в Пенсилвания за обезсилване на част от бюлетините в общите избори в САЩ планира да се обърне към Върховния съд с обжалване, се посочва в изявление, публикувано в събота от личния адвокат на американския лидер Рудолф Джулиани, съобщава ТАСС.

"Днешното решение ни помага в стратегията да стигнем бързо до Върховния съд. Въпреки че ние сме напълно несъгласни с решението, сме благодарни на съдията, назначен от бившия демократичен президент Барак Обама, че взе решението бързо, а не просто да протака време" , отбеляза Джулиани.

"Ще подадем бърза жалба в третия окръг. Има толкова много доказателства, че демократите от Пенсилвания ни попречиха да представим 50 свидетели, както и доказателства, че изборните служители грубо са пренебрегнали закона на Пенсилвания, отричайки независими оценки на гласовете", каза той. Това е друго дело, което се очаква да премине бързо към Върховния съд."

В събота съд в Пенсилвания отхвърли иск на предизборния щаб на Тръмп за обезсилване на изпратените по пощата бюлетини на държавата на 3 ноември. Според Ройтерс, окръжният съдия Матю Бран намира, че делото съдържа "крехки, необосновани правни аргументи и спекулативни обвинения".

По-рано адвокатите на президента на САЩ заявиха, че почти 7 милиона бюлетини в Пенсилвания трябва да бъдат обезсилени поради предполагаеми нарушения при изборите в този щат. Тръмп твърди, че поради това победата в Пенсилвания трябва да му бъде присъдена.