Алекс Алексиев: Има 30 страници напътствия от Решетников как БСП да служи на интересите на Русия

Стратегията за спечелване на президентските избори, която била засечена от българските тайни служби, препоръчвала да се използват фалшиви новини и социологически проучвания с преувеличени резултати

Слушах това момче Симов по въпроса с политическата бомба в "Уолстрийт джърнъл"  Това са политически нелепости. "Уолстрийт джърнъл"  е най реномираният вестник в САЩ, там проверяват всяка запетайка. Щом са писали, че БСП са получила тайна стратегия от Русия как да спечелят изборите , значи е вярно. Как да няма нищо черно на бяло? Има 30 страници напътствия от страна на Леонид Решетников как БСП трябва да служи на интересите на Русия.

Тази партия винаги е била продажна, поне според мен Тя искаше да заличи България от картата на света, да станем 16-та република и това продължава и до днес. Когато излезе публикация като тази в  "Уолстрийт джърнъл", хората трябва да си направят заключение. Така експертът Алекс Алексиев", председател на Центъра от балкански и черноморски изследвания,  коментира в студиото на Би Ти Ви огромният скандал, изнесен от американския вестник.

По време на кампанията за президентските избори миналата година, БСП е получила тайна стратегия как да спечели изборите, писа "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица, предадоха агенциите. Според изданието  става дума за около 30-страничен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Стратегията, която била засечена от българските тайни служби, препоръчвала да се използват фалшиви новини и социологически проучвания с преувеличени резултати.Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на Брекзит.

Алексиев коментира и темата Турция- ЕС, както и атентата в Лондон от вчера. Трагедията е там, че в Европа вече има толкова много радикализирани мюсюлмани, че никой не знае къде кога какво може да стане. Тези случаи ще зачестяват. Този човек не е бил под наблюдения въпреки, че е бил известен в криминалните среди. Той просто е успял да се радикализира. Забележете, че е на 52 години. Той е мъж в зряла възраст, а не момче на 22", обясни Алексиев.

 "Ердоган говори така, защото още никой не му е скръцнал със зъби. Европа направи колосална грешка, по-скоро Меркел, с отварянето на границите. Тя води пагубна политика като му дава да шантажира с Европа. Турция е зависима от Европа икономично, ако не са част от това, те са никой, като една близкоизточна страна. Европа има много козове, но не ги използва", каза още той.  "Трябва да се играе с открити карти. Не трябва да се позволява на някакъв си турски султан да казва, че Варна е турска, да не говорим за Кълджали", заключи той.