Страх и паника тресе режима в Кремъл

Александър Коваленко, Бесарабски фронт

"Що се отнася до зенитно-ракетния комплекс “Панцир-С1” на покривите на административните сгради в Москва, малко уточнение…

Не мога да кажа, че това е съвсем лош комплекс, това би било лъжа. Той обаче има голям брой “пробойни”, които са хронични и нелечими.

И освен това, на покрива...

ЗРПК “Панцир-С1” има сериозни проблеми с работата в условия на плътното градско застрояване. Високите сгради съществено намаляват ефективността на откриване на заплахи.

Освен това, ЗРПК "Панцир-С1" има проблем със заобикалянето на такива сгради. В Белгород много добре знаят това.

И затова, ЗРПК "Панцир-С1" на покривите на сградите е не само демонстрация на страх, който изпитва руското военно-политическо ръководство, но и демонстрация на непълноценност и деефективност на този ракетен комплекс, който няма аналог в света." 

* Днес руската секция на Би Би Си съобщи, че ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха на покрива на няколко сгради в центъра на Москва, което е сигнал, че Кремъл се подготвя за потенциална атака срещу руската столица.

Руските Telegram канали публикуваха снимки, на които се вижда, че на покривите на две административни сгради се монтират зенитни ракетни комплекси Панцирь-С1, предаде "СЕГА".