Нова излагация: Според Александър Маринов Зеленски бил шоумен, който дошъл в България да спори с Радев

Александър Маринов

Александър Маринов

Бившият председател на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов изпусна нервите си в "Панорама". Той беше помолен да коментира унижението на Румен Радев, в което на практика сам се постави по време на посещението на Володимир Зеленски в България. Политологът се чудеше по какъв начин да отвърне на удара и да се опита да унижи държавния глава на Украйна пред българите, за да получи бившият му началник поне частичка възмездие. Накрая Маринов констатира, че Зеленски бил шоумен. 

"Президентът Радев не е спорил със Зеленски, а обратното. Той е шоумен. Тази реторика не води до решения, рано или късно ще се седне на масата на преговорите, защото всичко това не може да продължава дълго", констатира Маринов.

Той обаче забравя, че докато Зеленски се среща със световни лидери, бившият му началник е в тотална изолация и ходи в Африка на сбирки с огромната българска диаспора там. Медиите в цивилизованите страни също бяха озадачени от поведението на Румен Радев и от излагацията, която сам си спретна. В крайна сметка, страната ни гледа зловещото шоу на президента след вдигнатия му юмрук, за който плащаме скъпо вече 3 години, а държавата ни беше длъжна да бере срам пред света и да се черви за позицията на Радев за войната.