Шефът на "Кинтекс": Нашите ремонтни заводи нямат капацитет да ремонтират украинска техника

Шефът на „Кинтекс“ напуска дружеството по своя воля, обяви че ще съди Корнелия Нинова

Александър Михайлов

Александър Михайлов

Аз не искам да драпам за шефския си пост в „Кинтекс“, не искам да работя с министър Нинова, затова напускам официално дружеството. Но аз ще съдя Нинова за неистините, казани по мой адрес и ще поискам да се води наказателно дело срещу нея.

Това заяви в студиото на Нова ТВ „уволненият“ от Нинова шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов. По думите му става ясно, че той е неудобен за министърът на икономиката и лидер на БСП.

От много време чувам много неверни неща, да се казват от Корнелия Нинова за мен. Първото ми уволнение бе по донос, а второто – затова че изразявам професионално мнение, което беше квалифицирано като „изнасяне на държавна тайна“, посочи Михайлов.

Помолен да коментира решението на парламента да окажем военнотехническа помощ на Украйна, Александър Михайлов обясни: Решението за военнотехническа помощ на Украйна бих го представил като една бременна жена. Това решение като послание е удовлетворяващо за всички в коалицията, но какво означава това. (…) Питам – знае ли премиерът в какво състояние работят ремонтните предприятия у нас. Ние нямаме капацитет. Освен това – каква техника ще ремонтираме, още повече че това е свързано с обстойно обследване на техниката и техническо време за ремонт, а това изисква от няколко месеци до години. На трето място – разполагаме ли с необходимите резервни части - не, защото те се намират в Полша, Словакия, Чехия, аргументира позицията си Михайлов.

Запитан дали е лошо да се изнася оръжие за Украйна през посредници, Михайлов отказа да коментира, но смята, че трябва да има ясна държавна позиция по тази тема.