Политолог: Българите не са променили нагласите си кой да управлява и кой да е опозиция

Според Александър Владимиров нито Борисов участва в кампанията, нито Румен Радев

Александър Владимиров

Александър Владимиров

“Парламентът, който виждаме в момента, е абсолютно същият с абсолютно същите позиционирания на партиите - кой първи, кой втори, кой трети, с почти абсолютно същите резултати като през 2017 година. Което ни показва само едно – българският народ по никакъв начин не е променил генерално разбирането си и виждането си, и искането си за това кой да управлява, кой да е опозиция“. Това коментира пред БНР Александър Владимиров от Института за дясна политика.

“Това винаги е било тема, която се е коментирала, за това какви данни дават социолозите, защо ги дават, дали са верни, или не са. Ако трябва да сме честни, разликата, която дават в момента, както и вие казахте, е в рамките на статистическата грешка в полза на ГЕРБ към настоящия момент. Досега беше обратното, но разликата в полза на БСП също беше в рамките на статистическата грешка – това, което даваха в началото на кампанията. И то, спомняте си, това се случи наистина в рамките на първите дни от кампанията, веднага след т.нар. “скандал с апартаментите“. Преди това разликата беше същата, каквато дават в момента“, каза Владимиров по повод последните данни на социолозите, даващи лека преднина на ГЕРБ. “Картината, която дават, не една, а две социологически агенции в последната седмица е абсолютно същата като тази, каквато беше не от социологическата прогноза, а от реалните резултати през 2017 г.“.

“Не бих нарекъл предизборна кампания това, че премиерът Бойко Борисов обикаля толкова активно. Премиерът прави това от 2002 г., от времето, когато стана главен секретар“, посочи още Владимиров.  “Премиерът не прави предизборна кампания, а си върши работата. Президентът също, аз не бих казал, че се е включил толкова активно в кампанията. Това, което притеснява голяма част от хората в ГЕРБ и около ГЕРБ е, че много често позициите на президента съвпадат едно към едно с позициите на БСП“. Така Александър Владимиров отговори на въпроса защо за ГЕРБ и за мнозина анализатори това, което прави президентът – да казва, че има проблеми в страната въпреки стабилността, е кампания в полза на БСП.