Алгафари: Алексей Петров е спомогнал, но не е направил сглобката на властта

Хора като Алексей, които са свързани с ъндъграунда, умират млади

Нидал Алгафари

Нидал Алгафари

Особената активност на Алексей Петров през последните месеци се дължи на на огромното му желание да участва в политическия и обществен живот. Да се откъсне от миналото и да се качи на една нова писта и по друг начин да влияе на обществения и политически живот.

Така коментира вчерашното показно убийство на Алексей Петров пиар експертът Нидал Алгафари в ефира на Би Ти Ви. 

Но когата си имал връзка с онзи ъндъграунд, трябва да имаш сметка, че никога няма да остарееш. Той  е един човек, който е разплакал не на една и две майки. Но това, което ме притеснява е всичкият този шум. Той все се случва с хора, които се занимават с много, много пари, аргументира тезата си Алгафари. 

На въпрос дали Петров е бил архитект на сглобката на властта, Алгафари обясни: Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков, както и с Бойко Борисов. Но прекаляват да му преписват възмости да направи сглобката на властта. Тези неща се правят на други места. Той е спомогнал, но не е той архитектът на тази сглобка.(…) А желанието му да се върне в ДАНС е нормално, защото той е работил в тези служби преди години, подчерта пиар експертът. 

Според Алгафари реформата в службите е в Народното събрание, там трябва да мислят за нея. 

Според другият гост в студиото адвокат Людмил Рангелов, убийството се крие в миналото на Алексей Петров.
С него са имал четири срещи – първата, след мълвата, че той е взел някакви пари от Сретен Йосич и не успял да организира бягството му. Тогава на 14 август имаше опит за покушение над Петров. Тук имаше интрига, защото парите бяха в друг човек. Втората – бе по повод на делато „Октопод“, с което също свързваха  Петров. Всичките ми контакти са били покрай криминални истории.