Андрей Гюров: ПП може да обсъди предложения за министри от други партии

"В третия мандат има много неизвестни"

Андрей Гюров

Андрей Гюров

ПП има виждания как трябва да изглежда бъдещ кабинет, заяви пред бТВ депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. Той повтори тезата, че в правителството трябва да има фигури, които да носят  политическа отговорност и че ПП ще предложи такива.

По думите му, партията-мандатоносител е отворена за предложения на други партии за министри, които имат компетентност в определени експертни области.

Според него, в преговорите за правителство има игра на политическо его.

Гюров изрази учудване, че някои от системните партии не са се появили на дискусиите за съставяне на правителство с мандата на ПП.  

Той прогнозира, че при нови избори ситуацията със сегашния фрагментиран парламент не би се променила в следващото НС и никоя партия не би имала мнозинство за кабинет.

Депутатът коментира, че в третия мандат има много неизвестни и че „важни и отговорни решения не бива да се вземат под условности“.

Гюров посочи, че ако третият мандат отиде при „Демократична България“,  тогава ДБ ще зададат тона, а ПП ще отидат на разговори, очаквайки да бъдат спазени обещанията, които са дали пред своите избиратели.