Андрей Гюров: С добра медиация от страна на ДБ можем да излезе от политическата криза

Различията между ПП и Румен Радев са по отношение на външно-политическите позиции

Андрей Гюров

Андрей Гюров

Коалицията се провали по причина, че нямаше ясно обединение между цели и каузи. Оказа се, че в нея има двойни агенти. Грешки имаше и от двете страни, но не би трябвало да ни отклоняват от правилния път. Това заяви депутатът от ПП Андрей Гюров в студиото на Би Ти Ви.
 
Изборите нас не ни притесняват. ПП получава сериозна подкрепа. Но дали това е най-държавническото решение. Защо трябва да се вкарва държавата в политическа криза, която ще провали решаването на важни за страната държава, попита той. 

Сега на ход е президентът. Той обеща да забави процедурата, това е добре, но е важно дали опозицията ще се окаже отговорна, за да влиза в залата и да работим по конкретните закони. Да настъпваш една и съща мотика няколко пъти, не е добър признак. Но в тази политическа криза има нещо добро и това е, че маските паднаха. Избирателите ще покажат дали ИТН ще получат отново тяхната подкрепа. (…) Ние не можем да говорим с Борисов, Трифонов, Пеевски. С Ива Митева разговаряме не веднъж по законодателните промени. Ние не се фокусираме върху личности и имена, а върху законодателни промени, с които се ангажирахме пред гражданите. При една добра медиация от страна на ДБ, не изключвам да се намерят решения за излизане от тази политическа криза, коментира Гюров.  

Той посочи, че с президентската институция  ги обединява отговорното отношение към държавата, но имат сериозни различия във външно-политическите позиции.