Анджелина Джоли осъди Израел - превръщал Газа в "масов гроб", но мълчи за терористите от "Хамас"

Тя скочи и срещу световните лидери, които били "съучастници" в тези престъпления

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

Американската актриса Анджелина Джоли остро осъди продължаващия геноцид, извършван от Израел срещу цивилното население в ивицата Газа.

Тя каза, че Газа се превръща в масов гроб, а светът не прави нищо, за да спре зверствата на израелските окупатори. „40 процента от убитите са невинни деца. Цели семейства биват убивани“, написа актрисата в Инстаграм.

„Газа е открит затвор от близо две десетилетия и бързо се превръща в масов гроб. Израел умишлено бомбардира населението, което е в капан и няма къде да избяга. Милиони палестински цивилни, с активната подкрепа на много правителства по света, биват колективно наказвани и дехуманизирани, като същевременно биват лишавани от храна, лекарства и хуманитарна помощ в разрез с международното право“, посочи Анджелина Джоли. „Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни, световните лидери са съучастници в тези престъпления“, посочи още Джоли, но не казва и дума за терористите от "Хамас", предизвикали този военен конфликт.

Според палестинските власти 8800 палестинци са били убити от Израел от 7 октомври насам. В същото време Израел обяви, че иска да елиминира екстремистката групировка „Хамас“, която нападна изненадващо страната, станал повод за последвалите действия от страна на Израел.

Няколко държави вече скъсаха дипломатически отношения с Израел в знак на протест. Високопоставен служител на ООН подаде оставка, защото по думите му организацията за пореден път не прави нищо, за да спре този явен геноцид, извършван от Израел. Крейг Мохибер каза, че не може повече да е съучастник в тези жестокости срещу населението в Газа.