Антоний Гълъбов: Арестът на Борисов е дневен ред на президента, не на кабинета

Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов

Ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов ще доведе до остро политическо противопоставяне, колкото и нежелано да е за коалиционното правителство.  Това заяви в студиото на Нова ТВ политологът Антоний Гълъбов.

Арестът на Борисов е дневен ред, който не е дневен ред на кабинета. Едва ли управляващите биха си позволили това точно сега. Това е дневен ред, паралелен на правителството, който се задава от президентството. Тук става дума за арест на лидер на опозицията, обясни политологът. 

По думите на Гълъбов войната в Украйна е разтворила разломи…В огромната си част русофилите са част от българската олигархия, хора, които обслужваха руската олигархия. Обществените нагласи показват, че нямаме общество, което да е консолидирано в нагласите по отношение на това трябва ли България да предоставя въоръжение на Украйна. Ако предоставим такова въоръжение ние ще го направим за САЩ. И всеки опит да бъде вменено, че това е включване на България във войната, е напълно несъстоятелно. България имаме нужда от отбранителни способности, но този разумен разговор не беше проведен. И това трябваше бъде обяснено много ясно през един активен диалог, но не се случи, аргументира позицията си Антоний Гълъбов.