Антони Тренчев: "Nexo" не финансира терористи, подобни твърдения са абсурдни

Съоснователят на криптобанката отдавна не живее у нас

Антони Тренчев

Антони Тренчев

Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Това каза съоснователят на "Nexo" Антони Тренчев в първото си интервю в ефира на Нова нюз. Той обяви още, че отдавна не живее в България.

"Действията на българските власти са абсурди, излишни и голяма част от тях - незаконни. Ние ще отговорим по подобаващ начин на това", заяви Тренчев.

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”.

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той.

По думите му официалните обвинения - неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени.

Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на "Nexo”, а и никога не е бил", уточни той, опровергавайки официалната теза на прокуратурата.

 “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в реално време”, обясни Тренчев. Той уточни, че това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”, поясни Тренчев.