Арестович с прогноза кога ще бъде обратът във войната срещу Русия

Руснаците предприемат всички мерки, за да замразят конфликта, да го протакат или да договорят прекратяване на огъня, смята още той

Олексий Арестович

Олексий Арестович

Войната, разпалена от Русия на територията на Украйна, вероятно ще достигне до фундаментален обрат през февруари-март 2023 година. Прогнозата направи Олексий Арестович, съветник в президентската канцелария, пред канала Feygin Live в YouTube.

Политикът отбеляза, че Кремъл вече е започнал да има проблеми, които само ще се задълбочават. Окупаторите все повече осъзнават, че значително губят в надпреварата за превъзходство на ВСУ.

"Те изтеглиха от чужбина всичките си войски, всичките си ЧВК, около 40 000 от тях сега се сражават в Украйна. Те дори изтеглиха последните сили от Мали, които охраняваха урановите мини там", аргументира позицията си Арестович.

Съветникът на Зеленски подчерта, че Русия вече изчерпва последните си ресурси и иска оръжия дори от Северна Корея. Освен това изпитва сериозни проблеми с ракетите, които се опитва да купи от Иран и да достави през Каспийско море.

По думите му не би могла да бъде завършена и мобилизацията.

"Мисля, че през февруари-март ще настъпи радикален обрат. Затова те предприемат всички мерки, за да замразят конфликта, да го протакат или да договорят прекратяване на огъня", изтъква Олексий Арестович.