Арестуван е председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив

снимка: Plovdiv24.bg

снимка: Plovdiv24.bg

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив, Златомир Дьовленски е бил задържан след акция на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съобщава БНТ.

Той е бил арестуван в централата на градската организация на БСП, потвърждава за медията депутатът и секретар на парламентарната група БСП Иван Петков. Дьовленски е бил кандидат за депутат от БСП през 2022 година..

Все още не са ясни причините за ареста на Златомир Дьовленски.

Първи подробности за ареста от ДАНС на председателя на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски разкри Иван Петков пред Plovdiv24.bg:

"Сутринта в 5,30 часа са разбили у тях входната врата, извлачили са го. Имало е претърстване в централата на БСП, но аз докато стигна, са приключили. Разговарях с един човек, който не ми се представи и му обясних, че ще има адвокат, който аз съм поискал. Адвокатът пътува от София. Това са брутални методи. Майка му е в шок - представете си да влязат така у вас, и то в ранните часове. В момента е задържан", разказа Петков.

От офиса на "Русофили" са били иззети и документи. 

От сайта на община "Родопи" е видно, че той работи там като младши експерт в отдел "Координация и проекти“. Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от "БСП за България" през 2022 година.