Аржентина издаде заповед за арест на българка, действала като подставено лице на министър

Нина Лозева е забъркана в покупка на апартамент за над 1 млн. долара

Съд в Аржентина издаде международна заповед за арест на българската гражданка Нина Лозева, съобщиха медиите в южноамериканската страна.

В момента тя е у нас. Обвинена е, че е действала като подставено лице на Рикардо Хайме - министър на транспорта на Аржентина през 2003-2009 г. На 1 октомври той ще бъде изправен пред съда за незаконно забогатяване, пише КлубZ.

Лозева е обвинена, че е била подставено лице на Хайме, когато той купил луксозен апартамент с площ 250 квадратни метра в Буенос Айрес. Цената му е 1.5 милиона долара.

Причина за заповедта за арест на българката е, че тя не се явила пред съда. Миналата година поискала разрешение да пътува до България, за да види болната си свекърва. Съдът разрешил, тъй като все още нямало дата на процеса.

След това Лозева помолила за удължаване на престоя в родината си. Тя изпратила в Аржентина психологическа диагноза на дъщеря си, в която се твърдяло, че и двете са били заплашвани в Буенос Айрес.

Оказало се обаче, че документът по начало бил предназначен за детска градина, в която Лозева искала да запише детето. Магистратите й наредили да се върне в Аржентина. Понеже тя не го направила, сега е издадена заповед за задържането й.

Самата Лозева е представила в Аржентина документ, че жилището, за което е разследван бившият министър Хайме, е нейно.