Асен Василев: ГЕРБ не знаят какво искат - дали да подкрепят ПП-ДБ или правителство с БСП и ДПС

"Топката е в полето на ГЕРБ"

Асен Василев

Асен Василев

Като опозиция коалицията ПП-ДБ направи максималното, сега топката е в полето на ГЕРБ – те са мандатоносител, те са първа политическа сила. Това заяви пред бТВ съпредседателят на „Продължаване промяната“ Асен Василев.  

Той за пореден път напомни, че благодарение на диалога между първите две сили е избран председател на парламента и е приета законодателна програма, ГЕРБ са поискали да видят състав на кабинет и от ПП са представили такъв.    

От ГЕРБ не са им се обаждали, за да искат квоти в правителството и според Василев това е правилно, защото по думите му ПП реагират лошо на телефонни обаждания.

„Чакаме първата политическа сила да каже какво трябва да се случи в държавата“, каза той.

Според него ГЕРБ не знаят какво искат - дали да подкрепят ПП-ДБ или да съставят правителство с БСП и ДПС.

Василев отново заяви, че от ПП-ДБ няма да подкрепят правителство с първия мандат и че съвместно управление с ГЕРБ-СДС е невъзможно поради различия във вижданията за управлението.

По думите му, общественият ресурс отива при малко на брой хора и малко на брой фирми, създава се общество от латиноамерикански тип, с големи неравенства.

Василев не се притеснява от нарастване на популярността на „Възраждане“, защото според него българското общество има здрави устои.