Асен Василев: Няма връзка между ПП и NEXO

ПП щели да се срещнат с БСП, ако е имало намерение за кабинет на малцинството

Асен Василев

Асен Василев

Няма връзка между "Продължаваме Промяната" и компанията NEXO, заяви пред БНТ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

По думите му, проблемът в казуса е, че у нас няма регулация на този бизнес.

Според него, публикуваната в германското издание   "Ди велт" статия, базирана в голямата си част върху интервюта с него и Кирил Петков, е „признание за България“. Според него, България е застанала с много ясна позиция на страната на Украйна.

"Ако в момента гледаме какво се случва в света, има 2 визии - едната визия е големите държави, сферите на влияние и всички други като васали. Аз не искам България да живее в такъв свят. Ние имаме друга визия, в която малките държави, през ЕС, през международни институции могат да си отстояват правата, има честен процес това как се случва и всяка държава сама определя как да си подреди икономиката, живота, какво да си купи." – коментира Василев.

Той заяви, че от ПП не са отишли днес на лидерската среща с Корнелия Нинова във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, защото подходът е бил всички да седнат на една маса и всички да се разберат. Василев добави, че от ПП са щели да участват в по-детайлни разговори, ако е имало намерение за правителство на малцинството.

„Ние няма да влезем в правителство с ГЕРБ и ДПС“, заяви той за пореден път.