Асен Василев съди Тошко Йорданов, набедил го за "крадец" на интелектуална собственост

Този спор трябва да бъде решен в съда, посочи бившият служебен министър

Асен Василев

Асен Василев

Асен Василев е завел иск в Софийски градски съд срещу Тошко Йорданов за изявления от трибуната на Народното събрание. Това разкри в интервю за Нова ТВ бившият служебен министър Асен Василев, който влиза в политика с проекта "Продължаваме промяната".

"Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", коментира Василев.

Припомняме, че в  декларация на "Има такъв народ", прочетена от парламентарната трибуна, Тошко Йорданов обяви, че в миналото Василев е извършил кражба на интелектуална собственост и е довел до фалит дружество, в което е работил.

"Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър", заяви Тошко Йорданов пред депутатите. А поводът бе, че съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов посочи Василев като един от успешните служебни министри, чиято почтеност и професионализъм би било добре да се търси като качество на министрите в следващ кабинет.

Впоследствие Василев поиска извинение от Йорданов за това, че е бил наречен крадец.