Асен Василев: Ще спретнем дело на Борисов за "комисионните", Нинова не беше в неведение, оръжейните сделки минаваха с подписа ѝ

"Бойко Борисов ще има възможност да защити твърдението за комисионните и за посредниците в съда. Ще му спретнем едно дело, нека да докаже. Българската оръжейна индустрия сключва сделки, което не значи директна доставка на оръжие за Украйна. Няма сделка, която да не мине през целия държавен апарат". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНР. Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на пресконференция, че Кирил Петков и Асен Василев са забогатели с между 800 млн. и 1 млрд. евро от въоръжаването на Украйна. 

"Намалихме риска за българската страна. Директни доставки на оръжие за Украйна не е имало. Ние сме изпълнили условието. Парламентът взе решение да помагаме на Украйна. Кабинетът изпраща консерви с грах и един генератор. Корнелия Нинова не е била държана в неведение, защото всички сделки с Англия и с щатите за оръжие минават с нейния подпис", категоричен е Василев. 

"При третия мандат на БСП се очертаха две групи партии. Дори се заговори за техническо правителство. едната група казва "ние толкова можем, продължаваме по същия начин, както през последните 15 г.". Другата група искаме промяна", каза още бившият финансов министър.