Астрологът Силва Дончева: Фандъкова има шанс за трети мандат, но трябва да бъде много гъвкава, чакат я коварни ситуации

Мая Манолова ще има спокойствие, просперитет и тенденции за все по-добри перспективи през 2020 г.

Силва Дончева

Силва Дончева

Корнелия Нинова ще води свирепи битки, нещата при нея са постоянно на ръба

С партията на Слави нищо няма да се получи, просто още една политическа притурка към държавния механизъм, казва пред Faktor.bg познавачът на небесните тела

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, на прага сме на много оспорвана битка за градоначалници и общинските парламенти в цялата страна. Разбираем е повишеният интерес към надпреварата за София. Единият от кандидатите - Йорданка Фандъкова, е първата жена кмет на София. От 2009 г. тя жъне победи още от първия тур. Социологически проучвания й дават първо място и на тези избори, но и балотаж за първи път. Каква е конфигурацията в звездната карта на Фандъкова?

- Не винаги да си кмет е израз на покровителство на звездите, по-скоро е много тежко изпитание и смазваща отговорност. Това важи особено за бъдещето на Йорданка Фъндъкова като кмет на София. Тя трябва да бъде последователна, гъвкава и много умна през следващата година. Ситуацията е сложна, силно неблагоприятна и изисква дълбоки и дори шокиращи промени. Въпреки лошите аспекти на Сатурн и Плутон към нейното Слънце, тя вероятно отново ще спечели битката за София, но ако не промени нещата в управлението, ще има огромни неприятности още от януари и цялата пролет на 2020 г. и най-вече след рождения ден през април 2020 г. Тези проблеми ще бъдат свързани с административни фактори, които ще се опитат да я блокират (вероятно съставът на Общинския съвет), ще са обвързани и с криза в  изпълнителната власт на държавата, а също така ще произтичат и от външни, международни фактори, които ще рефлектират дори към управлението на столицата. Финансите ще са в тежко състояние, ще има много скрити и подмолни, коварни ситуации. Затова мандатът ще е много проблемен. Натискът на планети като Сатурн, Плутон и Юпитер изискват внимание на всяка крачка и предвещават огромни трудности.
Тези аспекти ще направят и победата й сложна.

- Срещу нея е силната кандидатура на Мая Манолова, станала известна като "острието" на БСП, доскорошен омбудсман. Ще успее ли да смени цвета на синя София? 

- Разположението на Слънцето на Мая Манолова е в много по-спокойни води и по-улегнало, даже приятно разположено. Това не предвещава големи обрати, сътресения и проблеми. По-скоро има запазване на статуквото и равновесие, нещо като укрепване на позиции и фундаментиране. Разбира се, без час на раждане е трудно да се направи прецизна прогноза, но като цяло Мая Манолова ще има спокойствие, просперитет и тенденции за все по-добри перспективи в следващия период през 2020 г. Раздрусване на добрия имидж и дори скандали може да се очаква чак след рождения ден през май 2021 г.  Нейната сила е в по-социалната, хуманитарната сфера, Сатурн се намира в съзвездие Водолей и знака на Риби.
При Йорданка Фъндъкова административните умения са по-силни, Сатурн в нейната карта се намира в съзвездие Козирог и знака на Водолей (трон). Тя е и доста по-гъвкава.

- В "бастиона" на ДПС - Кърджали, на тези избори се води много оспорвана битка между Движението и кандидата на ГЕРБ. Кърджалийци имат уникалната възможност да изберат за градоначалник личност, различна от посочения от почетния председател на ДПС. Ще се освободи ли най-после града от монопола на Сараите?

- За Кърджали трудно може да се каже, вероятно там ще спечели ДПС. Като цяло обаче ще има проблеми за ГЕРБ и на други места и по-малко избрани кметове и общински съветници за партията.

- От средите на БСП идват сигнали, че след местните избори ще искат главата на Корнелия Нинова. Да очакваме ли промени във върха на партията?

- При Корнелия Нинова ситуацията, както обикновено е сложна. Тя от три години е подложена на приятелски огън, а и имиджът й е под постоянен обстрел и неприятни изненади (квадрат на Слънцето с Уран). В момента обаче има влияние на не по-малко опасни планети, като Сатурн, Плутон и Юпитер, които още от началото на 2020 г. ще се стоварят върху Слънцето. Това е голямо изпитание. По принцип Корнелия Нинова е тип революционер - реформатор, но не се справя добре с консервативното управление и с йерархията. Нейният Сатурн е слаб - съзвездие Риби и знака на Овен, а и по рождение е в напрегнат аспект със Слънцето й. При такива разположения властта трудно се печели. Така че нещата при нея са постояно на ръба и следващата година и най-вече периодът от януари и цялата пролет на 2020 г. ще е със свирепи битки, особено с консервативните сили и отвътре, и отвън. Възможни са отново разочарования.

- Каква ще е съдбата на новата политическа формация на Слави Трифонов?

- По време на учредяването на партията на Слави Трифонов в събота - 5 октомври, аспектите и разположението на небесните тела са в много трудна позиция. Слънце, което е извор на енергия и самостоятелност, е в есенния, нискоенергиен знак на Везни, който не е лидерски. Енергията му е малка в този период и не може да се изяви индивидуално и творчески. И още нещо: Слънцето няма и нито един хармоничен аспект с другите небесни тела. Това предвещава несполуки. Няма добро взаимодействие. Особено впечатлителна е несъвместимостта на Слънцето със Сатурн - господарят на политиката и на държавното управление. Такъв квадрат между слабо Слънце и силен Сатурн означава липса на самостоятелна воля и сила. Това е господство на административно-бюрократичния апарат над светлината и енергията.

Налице е и тежък аспект на същотото това слабо Слънце и с Плутон - господарят на смъртта и тъмнината, на скритите финансови сили, на тайните служби. Това е нещо като присъствие на мощна черна дупка до слаба звезда. Ще го засмуче държавната гравитация. Плутон е в знака на държавата и в съзвездието на международната политика, с една дума силен и мощен.

На трето място и с Луната нещата не са добре. Двете светила Слънцето и Луната са също в нехармоничен аспект. А Луната е символ на народните маси, на публиката и избирателите. Явно излъчването на Слънцето на новата политическа формация няма да е прието добре от масите и хората няма да са във възторг. Луната е суха, раздвоена и неемоционална, няма да реагира, ще има безразличие. Нещата не са добре, дори и с лунните възли. Слънцето не е в добри аспекти и с тях. Означава срив на физически план.

С една дума, нищо няма да се получи, освен още една политическа притурка към държавния механизъм.