Астрологът Силва Дончева експресно за протестите, ролята на Радев в тях и полезните ходове за Борисов

Силва Дончева

Силва Дончева

Протест за обновление на България не се започва при намаляваща фаза на Луната и ретрограден Меркурий

Две препоръки към Борисов: Без резки движения, единство на партията и съпричастност към хората от народа

Президентът Радев е под знака на Близнаци и Нептун ще дебне в следващите години

ДПС ще намери нов успешен начин за задкулисна коалиция с новите сили, които идват, прогнозира Силва Дончева специално за Faktor.bg

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, има ли в обществото протестен заряд, който би могъл да доведе до рязка и коренна промяна на политическата ситуация у нас? Може ли да се стигне до драматично развитие на събитията и до ескалация на напрежението? 

- В обществото действително има дефицит на справедливост и усещане за неравенство и недостатъчна сигурност. Същевременно светът е пред нов цикъл в своето развитие и хората усещат новото време във въздуха. Тази промяна няма да е само в България. Тя ще се осъществи навсякъде по света в следващите години. Дали тя ще е по-добра, е съвсем друг въпрос. Вероятно няма да е много оптимистична, но това е положението. Революционна ситуация в България няма, но в света се води жестока война и хората трябва да са наясно с този факт. Налице е свиреп сблъсък на икономически интереси, главно от външни фактори за България. Оръжията са всякакви: медицински, психологически, пропагандни, високотехнологични, дигитални, административни, икономически и финансови, някъде са или ще прераснат във военни или поне революционни в следващите 15 месеца. Живеем в интересно време и трябва да сме умни.

Протест не се започва на намаляващи фази на Луната и ретрограден Меркурий. Луната е символ на масите, на народа и когато тя намалява, няма максимално разгръщане на хората. Меркурий пък в тази си позиция е символ на разединение, раздвоение, лоша комуникация, неяснота, хаос, неконцентрираност и разхвърляне, даже на глупост и наивност. Това не е добре за успеха на начинанието. С една дума, когато Меркурий е слаб, а и другите небесни тела не са окей, хората не правят нещата умно; нямат проект, нямат ясна цел, нямат добра организация, няма отговорни лидери... всеки се носи като свободен електрон. Този хаос важи за всички. Ако започне нещо друго наесен, това вече ще е друг момент, този е сгрешен. 

- Румен Радев нахъсва протестиращите и излиза извън институционалните си правомощия на президент като обединител на нацията. Докъде ще стигне? 

- В политиката няма лични интереси. Всеки лидер или представител на политическа формация или институция представлява икономически интереси. Натискът, който идва от президентската институция, също е мощно материален и това отразява сблъсъци на външни икономически и енергийни интереси, както за европейските фондове, така и за интереси зад океана и малко по на север. Президентът Румен Радев е под знака на Близнаци и може би гъвкаво ще лавира в тези сложни лобистки интереси.

Корупцията е просто удобният повод за сблъсък и уточняване на позиции. Никога не е имало изключения в историческия процес по този въпрос. За съжаление на сегашните политически формации, както съм казвала и в други свои интервюта, в непосредствено бъдеще се очаква съвсем непозната политическа сила, която ще отразява напълно новите тенденции в света. Именно тя ще управлява тези нови икономически реалности в следващите години. Сегашните политически формации ще намалят влиянието си в рамките на следващите 3-5 години. Разбира се, ако президентът Радев се интегрира в тази напълно непозната и неявила се все още политическа сила или се опита да я провокира, може да участва в преразпределението на ресурсите в икономиката. Ако не успее, ще е просто олицетворение на представителната власт. В цялата тази работа няма нищо лично. 

- Какво е политическото бъдеще на Румен Радев? Втори мандат, политическа партия, предсрочно освобождаване на поста? 

- Президентът Радев е под знака на Близнаци и Нептун ще дебне в следващите години. Разбира се, 2021 г. ще е добра за президента Румен Радев, но в старото му поприще на президент и владеещ представителната власт, която тази институция олицетворява. Дори и да има надежда за повече влияние в изпълнителната власт, това ще се окаже илюзия и дори провал през 2023 г. и 2024 г. Ще последват хаос, умора, изолация и предателства. Ще се активират символите на Нептун. Разбира се, при една такава прогноза, трябва да се имат предвид и другите кандидатури за поста през 2021 г., които не знаем, но президентът Румен Радев като представител на задокеански интереси е доста защитен. 

- Борисов даде заявка, че след март ще се съсредоточи върху партията, т.е. че вече премиерският пост няма да е негова цел. Това ли е неговото политическо бъдеще? 

- В картата на премиера още от миналата година и в следващия период е налице един доста остър квадрат с Марс и с Нептун. Могат да се дадат две препоръки. 1. Не е време за война, но има такава и тя бушува. Затова трябва по-кротко и по-дипломатично, без резки движения и действия. Така шансът за отиграване е много по-голям. Квадрат на Марс и Слънцето означава, че прибързваш в действията си, страх те е, нямаш добра организация, първо стреляш, после мислиш, има хаос в ситуацията. С една дума, войната трябва да е с меки средства и с мека сила. Дипломацията е спасението на ситуацията. Добре е да се внимава със символите на Марс: военни, полицейски и революционни ситуации и военни хора, инциденти, катастрофи, пожари, насилие и агресия, страх и принуда.

Необходим е много къс контрол върху органите за ред и сигурност.

На второ място, Нептун е символ на умора, на изолация, на самота, на предателство, на небрежност и изпускане на ситуация. Затова най-важно от всичко е да се държи единство на екипите, на партията, на близките хора, печелившата дума е единство и съединение, както и съпричастност към хората от народа. Необходимо е да се внимава и за символите на Нептун: море и лодки, нощни времена, медицински проблеми и болници, бежанци, бедни хора и социално слаби, болни и изоставени хора, боклук, замърсяваме и грешни екологични решения, суша и наводнения, самозаблуди, измами и предателства от близки хора, хаос в личното здраве. Всичко това може да обърне лодката. Най-конфликтни са септември, октомври и началото на ноември 2020 г., както и периодът март-май 2021 г. През май 2021 г. пак няма да се разберат за управлението и ще има протести и нови изненади и обрати. Това са много тежки месеци за премиера и ситуацията може да излезе извън контрол. Разбира се, през цялото време ще са намесени и силни външни политически, икономически и финансови фактори. 

- Какво се крие зад "мълчанието" на ДПС? 

- ДПС няма да управлява директно, както и досега, вероятно ще намери нов успешен начин за задкулисна коалиция с новите сили, които идват. По този начин положението за тях по-скоро ще се подобрява и стабилизира през 2021 г. 

- Как ще преминем през кризата? 

- Следващите години ще са много тежки. Както говорим от няколко години и това вече е факт, предстои тежка финансова и икономическа криза, смяна на политическите елити в света, физическо ограничаване на комуникациите и пътуванията между хората и бърза тотална дигитализация. Следващите две години ще са трудни. Това, което може да е спасително, е фактът, че светът малко или повече се затваря и България може да възобнови своята вътрешна икономика в рамките на Европа. България трябва да се концентрира в свои производства, селско стопанство и услуги, които могат да обслужват близките региони и Европа, да развива изгодни енергийни проекти и да поеме отговорността за икономиката си, без тотална зависимост. Европейската идея ще претърпи много тежки трансформации, ще е налице силна капсулация в самите европейски държави, както и в рамките на самия ЕС, така и спрямо другите континенти.

Китай така или иначе ще бъде силно изолиран, като това важи и за други далечни региони.

В Русия също в следващите 4-5 години ще има съществени и дълбоки промени. Това ще засили, от една страна, конфронтацията и преградите в света, но от друга страна, ще обедини на определено вероятно военно ниво Русия и Америка. Съвпадът, за който толкова се говори от януари 2020 г., има за цел да прегрупира икономиките на света. Това ще доведе до силна тенденция към протекционизъм на ниво държави и на ниво съюзи.

Съединените щати поради Плутоновия възврат, който върви в момента, ще засмучат нови пари и нови ресурси. Плутокрацията в света ще се възползва от нова вълна на обогатяване. Много бизнеси ще фалират, други ще ги заместят. Така в следващите 2-3 десетилетия ще се намали силно населението на планетата и ще се трансформира начинът на живот на хората. Политиката ще отговори на тези нови тенденции. Така че, на война като на война. Целта е пълно дигитализиране, роботизация и контрол над парите, ресурсите и хората. въвеждане на нови пари и нови технологии. Ще се включат в действие всички налични средства: генетични, медицински, медийни, търговски, високотехнологични, образователни, икономически и финансови, а където трябва и военно-революционни.

Както писах и през декември 2019 г. гответе се за сериозна и тежка промяна. Бъдете много умни. Разбира се, всичко това ще бъде свързано и с духовна трансформация на една съществена част от хората, които в тези трудни условия ще намерят нови и нестандартни методи за развитие, лечение и просперитет. По този начин ще бъде провокиран креативният потенциал на хората с по-високи цели и идеали. Те ще достигнат нови високи умения в общуването, уменията си, взаимосвързанността си и съпричастността си. В България това също е шанс за духовен подем поради необходимостта от вътрешно обединение и консолидация на нацията.