Атанас Славов: Може да има дисциплинарно производство срещу всеки магистрат, посещавал клуб "SS"

Следващите месеци ще са решаващи

Атанас Славов

Атанас Славов

Правосъдният министър Атанас Славов е готов да инициира дисциплинарно производство срещу всеки магистрат, за когото се докаже, че е посещавал столичния клуб "SS", свързван със застреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, предаде БНР. 

Според Славов следващите няколко месеца ще са решаващи, за да не бъде потулен поредният скандал в съдебната система и да се стигне до институционални решения, каквито били заявките на Народното събрание и на прокуратурата. 

По повод заявката на бившия главен прокурор Иван Гешев да съди Славов заради негово изявление, в което го обвързва с кръговете около издирвания Петър Петров - по прякор Пепи Еврото, и застреляния Божанов, правосъдният министър коментира:  
"Ако някой трябва да бъде съден, това са хората, които са участвали в престъпна схема. Както е публично известно, имаше твърдения за връзки на господин Гешев през последните няколко години и в интервютата, публикувани от Антикорупционния фонд, анализи в медиите. Тоест, това не е някаква информация, която излиза от мен. Аз цитирам публични източници и Гешев има много какво да обяснява от този и по други казуси."