Атанас Славов: След като Радев ни нарече "военолюбци", едва ли третият мандат ще дойде при ДБ

Според него сега може да бъде съставено “компромисно” правителство

Атанас Славов

Атанас Славов

След като президентът Румен Радев ни нарече „военнолюбци“, от “Демократична България” се съмняваме третият мандат да ни бъде връчен нас. 

Това заяви в ефира на Нова ТВ депутатът Атанас Славов от ДБ. Като причини той изтъкна възгледите на партията спрямо оръжието за Украйна, еврозоната, самолетите Ф-16 и критичната си позиция към президента. 

“Работим за втория мандат”, категоричен бе Славов. Но според него сега може да бъде съставено единствено “компромисно” правителство, “което не може да постигне твърде високи цели в тази ситуация”.

Депутатът коментира и спорния въпрос около връщането на хартиените бюлетини. Според него това, че има представители на отделните политически партии не гарантира достатъчно честността на вота, защото много от тях се включват  заради хонорара. Славов предложи решение - професионална изборна администрация.

 “Достатъчно е член на комисията да драсне една чертичка и да направи вота невалиден. Ние отдавна говорим за професионална изборна администрация. Това също е решение”, изтъкна той. 

Друга идея на партията е въвеждането на преброителни центрове. Според техни  изчисления на територията на България ще са нужни около 300, за да може гласовете да се броят за по-кратък период от време и да не бъдат допускани фалшификации с вода.